Connect with us

Hi, what are you looking for?

Κόσμος

Συγκλονίζει διασώστης για τα θύματα του ναυαγίου στο Παλέρμο: «Πάλευαν για λίγο αέρα – Τα σώματά τους βρέθηκαν σφηνωμένα»

Συγκλονίζει διασώστης για τα θύματα του ναυαγίου στο Παλέρμο: «Πάλευαν για λίγο αέρα – Τα σώματά τους βρέθηκαν σφηνωμένα»


Δραματικές ήταν οι τελευταίες στιγμές των θυμάτων του ναυαγίου στο Παλέρμο που όπως όλα δείχνουν πάλεψαν για να βρουν από το σκάφος που βυθιζόταν χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Οι διασώστες έψαχναν για τα θύματα του ναυαγίου ανάμεσα σε συντρίμμια που επέπλεαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Βρήκαμε το ασφαλέστερο σημείο και μπήκαμε στο γιοτ από εκεί. Αλλά το εσωτερικό του ήταν χάος, με ντουλάπες και έπιπλα να στροβιλίζονται γύρω μας και καθρέφτες που αντανακλούσαν τα φώτα μας. Τα πτώματα ήταν όλα σφηνωμένα σε στενά σημεία, με έπιπλα πάνω ή δίπλα τους. Ήταν όλα κολλημένα εκεί» είπε ο Bentivoglio Fiandra, επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Παλέρμο και μέλος της ομάδας διάσωσης δυτών.

Όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου από αξιωματούχους, οι επιβάτες που έχασαν τη ζωή τους πιθανότατα κοιμούνταν και αυτός ήταν ο λόγος που δεν κατάφεραν να εγκαταλείψουν έγκαιρα το σκάφος που βυθιζόταν.

Μόλις όμως αντιλήφθηκαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά, επιχείρησαν να διαφύγουν, αλλά ήταν αργά. Όταν το Bayesian άρχισε να βυθίζεται κάτω από το νερό – με τη δεξιά του πλευρά στραμμένη προς τον πυθμένα και την αριστερή προς την επιφάνεια του νερού, οι επιβάτες που είχαν απομείνει μέσα στο σκάφος, κινήθηκαν προς εκείνη την κατεύθυνση, και συγκεκριμένα, την αριστερή πλευρά, αναζητώντας πιθανώς «λίγο αέρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι ξεκάθαρο πως προσπαθούσαν να σωθούν πηγαίνοντας στις καμπίνες στην αριστερή πλευρά. Βρήκαμε τις πρώτες πέντε σορούς στην πρώτη καμπίνα στην αριστερή πλευρά και την τελευταία σορό στην τρίτη καμπίνα στην ίδια πλευρά. Υπήρχαν συνολικά έξι καμπίνες: τρεις στην αριστερή και τρεις στη δεξιά πλευρά. Τους βρήκαμε στο υψηλότερο μέρος του σκάφους προς την επιφάνεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τζιρολάμο Μπεντιβόλιο Φιάντρα, διοικητής της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε: «Τα πρώτα πέντε πτώματα βρέθηκαν στην πρώτη καμπίνα στην αριστερή πλευρά και το τελευταίο πτώμα – αυτό της 18χρονης Χάνα – βρέθηκε στην τρίτη καμπίνα.

 

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.

Καλό ομως είναι να συμβουλεύεστε πηγές με διαφορετικές οπτικές γωνίες για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Οικονομία

Παρόμοιο μοτίβο με εκείνο της χθεσινής συνεδρίασης παρουσίασε την Τρίτη (17/9) το ελληνικό χρηματιστήριο. Αυτό που επικρατούσε αρχικά ήταν χαμηλοί τόνοι και αρκετές εναλλαγές...

Τεχνολογία

Επιστροφή στην εποχή προ κορωνοϊού σηματοδοτεί η ανακοίνωση της Αmazon, σύμφωνα με την οποία, απαιτεί από τους υπαλλήλους της να εργάζονται στο γραφείο πέντε...

Ελλάδα

Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ σήμερα Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024 οι σταθμοί της Γραμμής 3 του Μετρό «Κορυδαλλός» και «Μανιάτικα» θα κλείσουν στις 15:30 και οι συρμοί θα...

Κόσμος

Η μητέρα της μπαλαρίνας Michaela DePrince, η οποία έφυγε από τη ζωή στα 29 της χρόνια βυθίζοντας στο πένθος την παγκόσμια κοινότητα του χορού,...