Connect with us

Hi, what are you looking for?

Κόσμος

Τεράστια η καταστροφή από την πυρκαγιά στη Σμύρνη

Τεράστια η καταστροφή από την πυρκαγιά στη Σμύρνη


Ανυπολόγιστη είναι η ζημιά που προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης τις τελευταίες ημέρες. Ο ουρανός έγινε μαύρος από τον καπνό, δεκάδες πολίτες τραυματίστηκαν και χιλιάδες άλλοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους, τις οποίες «κατάπιαν» οι φλόγες.

«Η ένταση της πυρκαγιάς έχει μειωθεί, και δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένες περιοχές αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο υπουργός Δασών, Ιμπραήμ Γιουμακλί. Η φωτιά έχει, πλέον, κοπάσει και δεν φαίνεται να απειλεί κατοικημένες περιοχές, όμως οι τουρκικές αρχές παραμένουν σε υψηλό συναγερμό. Το μέτωπο καίει στο εσωτερικό μιας κοιλάδας και είναι δύσκολο να προσεγγιστεί από την ξηρά, ενώ φέρεται να προκλήθηκε από τρεις ανθρώπους που έκαναν πικ νικ κοντά σε δασική περιοχή. Οι Αρχές είναι κοντά στην ταυτοποίηση των ανθρώπων αυτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μεγάλη ισχύς των ανέμων έδωσε γιγαντιαίες διαστάσεις στην πυρκαγιά, η οποία πλησίασε σε κατοικημένες περιοχές, καταστρέφοντας σπίτια και επιχειρήσεις και οδηγώντας στην απομάκρυνση χιλιάδων κατοίκων.

Δεκαέξι σπίτια και 30 χώροι εργασίας σε μια βιομηχανική περιοχή κάηκαν, ανέφερε ο δήμαρχος της Σμύρνης, Τζεμίλ Τουγκάι, σε μια ανάρτηση στην πλατφόρμα «X», ενώ το υπουργείο Υγείας ανέφερε την Παρασκευή πως 78 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τη φωτιά.

Τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν ελικόπτερα και πυροσβεστικά αεροσκάφη να εξακολουθούν να κάνουν ρίψεις νερού στις φλόγες, καθώς συνεχίζονταν οι προσπάθειες των πυροσβεστών να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Δασικές πυρκαγιές, όμως, μαίνονται και σε άλλα σημεία της χώρας, με πυροσβέστες να επιχειρούν για να θέσουν υπό έλεγχο τα μέτωπα στις επαρχίες Αϊδινίου (Αϊντίν) και Μαγνησία (Μανίσα), καθώς και στις βόρειες επαρχίες Μπολού και Καραμπούκ, δήλωσε ο υπουργός Δασών.

Η Γενική Διεύθυνση Δασών έχει προειδοποιήσει για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιών σε 12 επαρχίες στη βόρεια και δυτική Τουρκία τις επόμενες δέκα ημέρες λόγω υψηλών θερμοκρασιών, χαμηλής υγρασίας και ισχυρών ανέμων.

Οι παράκτιες περιοχές της Τουρκίας ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια υποφέρουν από πυρκαγιές καθώς τα καλοκαίρια γίνονται όλο και πιο ζεστά και ξηρά, φαινόμενο το οποίο οι επιστήμονες συνδέουν με την κλιματική αλλαγή.



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.

Καλό ομως είναι να συμβουλεύεστε πηγές με διαφορετικές οπτικές γωνίες για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Οικονομία

Tους λόγους που ο Πρωθυπουργός απέστειλε επιστολή στην πρόεδρο της ΕΕ Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τις στρεβλώσεις στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και τις ακραίες διακυμάνσεις...

Αυτοκίνητο

Η Ford Pro λανσάρει και την plug–in υβριδική έκδοση του pickup μοντέλου Ranger. Το πρώτο plug–in υβριδικό μοντέλο στην κατηγορία των pickup είναι το...

Sport

Η Άστον Βίλα απέδειξε πως έχει μεγάλα ψυχικά αποθέματα, καθώς βρέθηκε πίσω στο «Βίλα Παρκ» από την Έβερτον με 2-0, αλλά κατάφερε στο Β’...

Πολιτική

Για «υπουργό Υγείας… μιας άλλης χώρας» κάνει λόγο η Νέα Αριστερά σε ανακοίνωση της για τον ‘Αδωνι Γεωργιάδη. Σχολιάζει ότι έτσι αντιλαμβάνεται τον ρόλο...