Connect with us

Hi, what are you looking for?

Οικονομία

Το υπερπολυτελές σκάφος του ιδιοκτήτη των ZARA, Amancio Ortega στην Κέρκυρα!

Το υπερπολυτελές σκάφος του ιδιοκτήτη των ZARA, Amancio Ortega στην Κέρκυρα!


Το υπερπολυτελές σκάφος αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων “Drizzle”, ιδιοκτησίας του Amancio Ortega ιδρυτή των καταστημάτων ρούχων ZARA βρίσκεται στο ΝΑΟΚ και εντυπωσιάζει μικρούς και μεγαλους. 

Το σκάφος θεωρείται ένα από τα πιο αποδοτικά πολυτελή σκάφη στον κόσμο.

Η ολλανδική εταιρεία κατασκευής σκαφών Feadship παρέδωσε το “Drizzle” αφού ολοκλήρωσε επιτυχώς τις θαλάσσιες δοκιμές του τον Ιούνιο. Ο Ortega, γνωστός ως  πρωτοπόρος στη γρήγορη μόδα (και ιδρυτής της Zara) , είναι ο δωδέκατος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με καθαρή αξία που ανέρχεται στα 111 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes. Ο δισεκατομμυριούχος κατείχε προηγουμένως ένα μικρότερο σκάφος πολυτελείας Feadship μήκους 67 μέτρων με το ίδιο όνομα.

Το “Drizzle”, που ήταν γνωστό ως Project 1012, αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για τη Feadship, καθώς είναι το πρώτο σκάφος της εταιρείας με πλήρη υβριδική ηλεκτρική τεχνολογία. Κατασκευάστηκε για έναν πελάτη με πλούσια εμπειρία στη ναυσιπλοΐα και σχεδιάστηκε από το ολλανδικό στούντιο Sinot.

Οι ανέσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων μια τεράστια πισίνα στο κύριο κατάστρωμα και ένα υπερσύγχρονο  beach club. Η σουίτα του ιδιοκτήτη, το οικογενειακό σαλόνι και ο χώρος ευεξίας βρίσκονται στα επάνω καταστρώματα ενώ, υπάρχει και ο χώρος ηλιοθεραπείας με έναν τεράστιο καναπέ που βλέπει προς τον ωκεανό μαζί με ξαπλώστρες.

Το “Drizzle” διαθέτει ένα σύγχρονο σύστημα που περιλαμβάνει δύο κύριες μηχανές και προπέλες σταθερού βήματος. Ενισχύεται από δύο ηλεκτρικούς κινητήρες των 560 kW, οι οποίοι αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 1 MW. Οι ηλεκτροκινητήρες μπορούν να λειτουργούν ως γεννήτριες ή να προωθούν το σκάφος σε χαμηλές ταχύτητες, προσφέροντας μια τέλεια ισορροπία μεταξύ κορυφαίας απόδοσης και περιβαλλοντικής ευθύνης.

Με πληροφορίες από: https://businessvoice.gr

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.

Καλό ομως είναι να συμβουλεύεστε πηγές με διαφορετικές οπτικές γωνίες για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αυτοκίνητο

Το brand που αγαπάει το ορεινό και δρομικό τρέξιμο αλλά και την πεζοπορία βουνού, ανεβαίνει σταθερά προς την κορυφή και με τη νέα του...

Συνταγές

Προσθήκη στα αγαπημένα ΥΛΙΚΑ 1 λίτρο γάλα 1 ποτήρι νερό ¾ του ποτηριού ζάχαρη 7-8 κουταλιές νισεστέ, ½ κουταλάκι µαστίχα 1 συσκευασία κρέµα γάλακτος...

Lifestyle

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη μίλησε για την προσωπική της ζωή και τη Μαρινέλλα, για την οποία προσεύχεται κάθε βράδυ. Σε συνέντευξη στην εκπομπή Πάμε Δανάη,...

Αυτοκίνητο

Το brand που αγαπάει το ορεινό και δρομικό τρέξιμο αλλά και την πεζοπορία βουνού, ανεβαίνει σταθερά προς την κορυφή και με τη νέα του...