Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

24 ξεχωριστά premium ελαιόλαδα, ιδανικά για πρωτοχρονιάτικα δώρα

24 ξεχωριστά premium ελαιόλαδα, ιδανικά για πρωτοχρονιάτικα δώρα


Μονοποικιλιακά και ξεχωριστά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα από όλη την Ελλάδα, για τα φετινά δώρα πολυτελείας.

Καλαμάτα ΠΟΠ Αμπελόφυτο, Δήμος Πύλου- Νέστορος
Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που παράγει το ελαιοτριβείο Καραμπότσος είναι προϊόν ΠΟΠ Καλαμάτα και προέρχεται από τη γηγενή ποικιλία Κορωνέικη. Είναι υψηλά φαινολικό, με ισορροπημένο προφίλ, μέτριο φρουτώδες και αρωματικό, μέτριο πικάντικο, ήπια πικρό και ευχάριστα πιπεράτο στην επίγευση.Τιμή: €12,00/500 ml,  www.karambotsos.com

Koρωνέικη, Σπάρτη, Λακωνία
Το άθερμο βιολογικό Αγουρέλαιο των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου παράγεται με ψυχρή εξαγωγή ελάχιστων ωρών από τη συγκομιδή του, στους 18°-20°C. Έχει φρουτώδη χαρακτήρα, με αρώματα φρεσκοκομμένης άγουρης ελιάς, γρασιδιού, άγριων λουλουδιών, πράσινου μήλου, βοτάνων και αρμονικές νότες τροπικών φρούτων, πικρού ραδικιού και πιπεράτων μπαχαρικών.
Τιμή: €19,50/500 ml,  www.bioarmonia.gr

Άμφισσας, Δελφοί
Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Socrates παράγεται στον δελφικό ελαιώνα από την ποικιλία Άμφισσας. Η απόσταση μεταξύ των ελαιόδεντρων, το έδαφος και η θαλασσινή αύρα που διαπερνά τα ελαιόδεντρα όλο τον χρόνο δίνουν μοναδικά αποτελέσματα. Είναι έντονα φρουτώδες, με ιδιαίτερα αρώματα λουλουδιών, χαμομηλιού, βοτάνων και ώριμων φρούτων.
Τιμή: €27,90/500 ml,  www.socratesoil.gr

Κορωνέικη, Γαργαλιάνοι Μεσσηνίας
Ο ελαιώνας Stalia – A drop of Greece βρίσκεται κοντά στα ανάκτορα του Νέστορα. Ο καρπός συλλέγεται πρώιμα με τα χέρια, από 10 Οκτωβρίου έως 15 Νοεμβρίου, και δίνει ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ανώτατης ποιότητας, με έντονα αρώματα φρούτων και φρεσκάδας και εξαιρετική ισορροπία.
Τιμή: €19,90/500 ml, www.staliaoliveoil.com

Κλωνάρα, Ντόπια Κορωπίου, Μεσόγεια Αττικής
Η Κλωνάρα θεωρείται κλώνος της μεγαρείτικης ποικιλίας που συναντάμε στην Αττική. Παρουσιάζει ισορροπημένη, αρμονική και γλυκιά γεύση με εξωτικούς τόνους στο στόμα και σύνθετη μύτη, με πλούσια αρώματα πράσινου μήλου, φρέσκων βοτάνων, ντομάτας, αχλαδιού, φρούτων του δάσους.
Τιμή: €28,50/500 ml, www.instagram.com/medusa_evoo

Κονσερβολιά, Θέση Βίγλα, Ζυγός Άρτας
Έντονο φρουτώδες 7,3 παρουσιάζει η σπάνια ποικιλία του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου Julia από την Άρτα. Γεύση και άρωμα φρεσκοκομμένου χόρτου, φύλλων, ευχάριστη και ελαφριά έως μέτρια πικρή νότα με έντονο μαύρο πιπέρι, πολύ καλά ισορροπημένο, όμορφα στρογγυλεμένο, συνολικά με πολύ μακριά νότα ελιάς στο στόμα.
Τιμή: €25,00/500 ml, www.juliaoliveoil.gr

Πατρινή (Κουτσουρελιά), Χαλανδρίτσα Αχαίας
Τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του Castello del Barone αποτελούν τον πιο ουσιαστικό λόγο να δοκιμάσει κάποιος ένα εκλεκτό δείγμα της Πατρινής ποικιλίας. Στη μύτη διακρίνονται εύκολα τα αρώματα φρέσκων βοτάνων και τομάτας. Στο στόμα κάνουν αισθητή την παρουσία τους αγριολούλουδα, μπαχαρικά και άγουρα φρούτα.
Τιμή: €79,00/700 ml, https://ranis.com.gr

Master Blend, Σίγρι Λέσβος
Το Shine της Ol’eve είναι master blend μέτριας έντασης με σύνθετες αρωματικές ιδιότητες από 12 ποικιλίες ελιάς που καλλιεργούνται σχολαστικά σε έναν από τους πιο βιώσιμους γεω-οικολογικούς ελαιώνες του κόσμου, έκτασης 2.000 στρεμμάτων. Εμφιαλώνεται στο υπερσύγχρονο ελαιοτριβείο που βρίσκεται στο κτήμα Φάρος. Τιμή: €40,00/500ml,  www.ol-eve.com

Θρουμπολιά Αιγαίου, Ψαχνά Ευβοίας
Το 8.26 HISTORIES είναι εμπνευσμένο από την ιστορία του Ηρόδοτου, όπου αναφέρεται για πρώτη φορά η ελιά, και παράγεται από τη Θρουμπολιά, που θεωρείται η αρχαιότερη ποικιλία στον κόσμο. Οργανοληπτικά έχει ήπια έως μέτρια αρώματα και γεύση φύλλου ντομάτας, φρούτων, χαμομηλιού, αμύγδαλου, καρυδιού και λουλουδιών.
Τιμή: €30,00/500 ml, www.historiesoliveoil.com

Λιανολιά, Κέρκυρα
Για περισσότερα από 100 χρόνια, η Οικογένεια Δάφνη περιποιείται την αιωνόβια ποικιλία Λιανολιά, την οποία επεξεργάζεται με τις πιο ήπιες μεθόδους στο οικογενειακό ελαιοτριβείο. Το Governor ανήκει στη μεσαία αρωματική κατηγορία, είναι έντονα πικάντικο, ασυνήθιστα πικρό και φρουτώδες με νότες γρασιδιού, αγκινάρας και πράσινης πιπεριάς.
Τιμή:€40,00/500 ml,  www.thegovernor.gr

Χωραΐτικη , Γορτυνία Αρκαδίας
Το Cultura παράγεται από τη Χωραΐτικη ποικιλία που καλλιεργείται στο ορεινό τοπίο της Αρκαδίας. Είναι ανώτερης ποιότητας, μέτριο έως στιβαρό ελαιόλαδο με φρουτώδη αρώματα και πιπεράτη αίσθηση. Δυνατός συνδυασμός φρουτώδους, πικρού και πικάντικου, με αρώματα πράσινης ελιάς, χαμομηλιού, φρεσκοκομμένου χόρτου, αγκινάρας, φύλλου ντομάτας, πιπεριάς.
Τιμή: €29,50/500 ml,  www.culturaoliveoil.com

Μαστοειδής (Τσουνάτη), Ροδάκινο, Ρέθυμνο
Το βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο eladaki παράγεται από αιωνόβιους ελαιώνες που βρίσκονται σε περιοχή Natura 2000. Προέρχεται από την ποικιλία ελιάς που λέγεται Μαστοειδής (τσουνάτη). Είναι υψηλό φρουτώδες και χαμηλό πικρό, με αρώματα και γεύσεις φύλλου ελιάς, αγκινάρας, άγριων βοτάνων, καρυδιού και μπαχαρικών.
Τιμή: €18,00/500 ml, www.eladaki.com

Μαυρολιά, Χώρα Μεσσηνίας
“Η Μαυρολιά είναι μια σπάνια ποικιλία ελιάς, ιθαγενής του αρχαίου βασιλείου του Νέστορα, η οποία καλλιεργείται στην ευρύτερη περιοχή γύρω από τα ανάκτορα. Το Black Label by Brigada έχει αρώματα από ώριμα φρούτα, ντομάτα, αμύγδαλο και σε μικρότερο βαθμό φρεσκοκομμένο γρασίδι, πράσινο πιπέρι και μπαχαρικά. Τιμή: €35,90 / 500 ml www.psarrosfamily.gr

Τσουνάτη, Λενταριανά, Χανιά
Το Pamako μονοποικιλιακό παράγεται από 100% ελιά της ποικιλίας Τσουνάτη με ρίζες στα μινωικά χρόνια, γι’ αυτό και μερικά ελαιόδεντρα της περιοχής είναι μνημειώδη. Έχει φρέσκο και πολύπλοκο φρουτώδες άρωμα ξηρών καρπών, δεντρολίβανου και λουλουδιών με πικάντικα στοιχεία και ήπια πικρή γεύση.
Τιμή: €24,70/500 ml,  www.pamako.gr

Θρουμπολιά, Λήμνος
Το Κτήμα Όλον καλλιεργείται σε ένα μοναδικό μικροκλίμα με ηφαιστειογενές έδαφος και παράγει εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα από τις ποικιλίες Κορωνέικη και Θρουμπολιά. Τα νεαρά σχετικά ελαιόδεντρα που καταλήγουν μέχρι τη θάλασσα δίνουν υψηλά φαινολικά ελαιόλαδα με δόσεις υγείας και ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά.
Τιμή: €26,00/500ml, www.ktimaolon.gr/e-shop

Τσουνάτη, Σφακοπηγάδι Κισσάμου, Χανιά
Στους ηλιόλουστους ελαιώνες της οικογένειας Χαιρετάκη παράγεται το premium εξαιρετικό παρθένο κρητικό ελαιόλαδο Κρήσσα ή Krissa από την ποικιλία ελιάς Τσουνάτη (Μαστοειδής ή Αθηνολιά). Έχει πλούσια θρεπτικά συστατικά με υψηλές φαινόλες, γεύσεις και αρώματα φύλλου ελιάς, αγκινάρας, άγριων βοτάνων,
μπαχαρικών και καρυδιού.
Τιμή: €20,00/500ml, www.cretanheritage.com

Κορωνέικη ΠΟΠ Σητεία, Λασίθι
Το ZIRO παράγεται τον Οκτώβριο όπου ο καρπός είναι πράσινος και έχει έντονα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά με αρώματα λουλουδιών, εξωτικών φρούτων, φύλλων ελιάς και αχλαδιού. Φρεσκάδα άγουρης ελιάς στο στόμα, με το πιπέρι και τα φύλλα ελιάς να δίνουν τις πικρές και πικάντικες νότες.
Τιμή:€49,80/500 ml, www.ziro.gr

Αγιορείτικη, Μικρά Αγία Άννα, Έρημος, Άγιο Όρος
Το βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ≪Της Ερήμου≫ προέρχεται από τους αιωνόβιους ελαιώνες της Μικράς Αγίας Άννης, στην έρημο του Αγίου Όρους. Πρόκειται για ένα προϊόν περιορισμένης παραγωγής, που προκύπτει από τον συνδυασμό σκληρής δουλειάς των μοναχών με το μοναδικό κλίμα της περιοχής.
Τιμή: €34,00/500 ml www.tiserimou.com

Μάκρης, Μάκρη, Αλεξανδρούπολη
To Calypso είναι ένα μονοποικιλιακό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ανώτατης ποιότητας με σμαραγδένιο πράσινο χρώμα, βελούδινη υφή, υψηλή πυκνότητα και τυπικά πικάντικες και φρουτώδεις νότες φρέσκιας, άγουρης ελιάς, με αρώματα αγκινάρας, ενώ ένας καλά εκπαιδευμένος ουρανίσκος θα διακρίνει και το άρωμα του κατιφέ.
Τιμή: €19,50/500 ml, www.openfarm.gr

Κολοβή, Πλωμάρι, Λέσβος
Η Κολοβή ή αλλιώς Μυτιληνιά είναι ποικιλία που συναντάμε αποκλειστικά στη Λέσβο. Τα κτήματα του MyLesvos βρίσκονται στην ορεινή πλευρά του Πλωμαρίου και οι ελιές ελαιοποιούνται από το δίδυμο Αντωνάκα – Καραπατάκη που διατηρούν και το κατάστημα ≪Περί Λέσβου≫ στο κέντρο της Αθήνας.
Τιμή: €19,00/500 ml, www.perilesvou.gr

Μάκρης, 6χλμ Αλεξανδρούπολης-Μάκρης, Έβρος
Μια συλλεκτική εμφιάλωση από τους ελαιώνες Konos με πολύπλοκο αρωματικό προφίλ που επιδεικνύει πράσινες και ώριμες νότες. Αρώματα τομάτας, μήλου, λουλουδιών και πράσινου καρυδιού γεμίζουν τη μύτη. Το ντελικάτο πικρό και η φρέσκια αίσθηση πικάντικου κάνουν αυτό το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο μια
πραγματική γαστρονομική εμπειρία.
Τιμή: €24,90/500 ml https://eshop.konoshill.com

Γαλανό Μεταγγιτσίου, Νέα Τένεδος Χαλκιδικής
Το Klēa’s ≪Galani≫ είναι ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που συγκομίζεται τον Νοέμβριο και ελαιοποιείται μέσα σε λίγες ώρες από τη συγκομιδή. Η γλύκα και το φρουτώδες άρωμά του θυμίζουν μικρά κόκκινα μούρα και φρεσκοκομμένο γρασίδι. Συσκευάζεται σε κεραμική χειροποίητη φιάλη με πώμα από ξύλο ελιάς.
Τιμή: €34,95/500 ml www.klea.gr

Μάκρης, Μάκρη, Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, Θράκη
Το Ages – Kyklopas είναι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο πρώιμης συγκομιδής, ψυχρής έκθλιψης, από υπεραιωνόβιο ελαιώνα. Η συλλογή των καρπών γίνεται με το χέρι και η ελαιοποίηση σε 90’ από τη συγκομιδή. Αρώματα: φλούδα μπανάνας, γρασίδι, πράσινο μήλο και ντομάτα. Γεύση: γλυκιά, πράσινο αμύγδαλο, γρασίδι, μαύρο πιπέρι.
Τιμή: €25,00/500 ml, www.kyklopas.com

Ολυμπίας (Νεμουτιάνα), Αρχαία Ολυμπία)
Το Mediterre Omphacium συλλέγεται με το χέρι στις 10-15 Οκτωβρίου και ελαιοποιείται στους 23οC. Έχει γεύση και αρώματα από φύλλα ντομάτας, φρέσκο γρασίδι, ώριμο μήλο, αγκινάρα και βότανα. Έντονα τολμηρή  και διεκδικητική γεύση με πιπεράτο τελείωμα στο πίσω μέρος του λαιμού που οφείλεται στα υψηλά ποσοστά φαινολών.
Τιμή: €25,00/500ml,  www.papadopoulosoliveoil.com

 

 

Το άρθρο της εβδομάδας


Stewed,Beef,And,Vegetables,In,Frying,Pan.,Top,View,,Flat

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣΠηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.

Καλό ομως είναι να συμβουλεύεστε πηγές με διαφορετικές οπτικές γωνίες για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων.πηγή άρθρου

You May Also Like

Αυτοκίνητο

Το μέγεθος και οι χώροι ενός αυτοκινήτου μετρούν πολύ όταν τα διαθέσιμα χρήματα είναι περιορισμένα. Το μέγεθος και οι χώροι ενός αυτοκινήτου μετρούν πολύ...

Οικονομία

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα κάθε οικονομίας, σίγουρα και της ελληνικής, είναι η φοροαποφυγή κυρίως από άτομα υψηλού εισοδήματος. Για τον λόγο αυτό, τα...

Lifestyle

Τις καλοκαιρινές του διακοπές στην Τήνο μαζί με τα παιδιά του συνεχίζει ο Γιώργος Λιάγκας. Ο γνωστός δημοσιογράφος διαθέτει ένα υπέροχο εξοχικό στο νησί...

Πολιτική

Μετά την αχαρακτήριστη συμπεριφορά του απέναντι σε υπάλληλο του αεροδρομίου, αλλα και τις καταγγελίες για το πάρτι απευθείας αναθέσεων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο...