Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αυτοκίνητο

VW: To φτηνότερο ηλεκτρικό καθυστερεί λόγω Euro 7

VW: To φτηνότερο ηλεκτρικό καθυστερεί λόγω Euro 7Τα σχέδια της Volkswagen για την παραγωγή ενός νέου προσιτού ηλεκτρικού αυτοκινήτου έχουν συναντήσει ένα εμπόδιο λόγω της χαλάρωσης των κανόνων κατά της ρύπανσης Euro 7.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αναμένεται τώρα να καθυστερήσει την παραγωγή σε όγκο του μικρού ηλεκτρικού της που βασίζεται στο ID.2all, η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί για το 2025, μεταθέτοντάς την για τον Μάιο του 2026.

Η μετατόπιση αποτελεί απάντηση στους αναθεωρημένους κανονισμούς Euro 7, οι οποίοι επιτρέπουν στα μικρότερα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης να παραμείνουν στην αγορά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό,τι προβλεπόταν προηγουμένως.

Έτσι, οι πιο χαλαροί κανονισμοί Euro 7 έχουν αλλάξει το τοπίο για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, επιτρέποντάς τους να συνεχίσουν να πωλούν μικρότερα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης για μια πιο παρατεταμένη περίοδο.

Η Volkswagen, όπως και άλλοι Ευρωπαίοι κατασκευαστές, είχε αρχικά προβλέψει ότι οι αυστηροί κανονισμοί Euro 7 θα καθιστούσαν τα μικρά αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης (ΜΕΚ) ασύμφορα μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Ωστόσο, λόγω των πιέσεων της βιομηχανίας, οι χώρες της ΕΕ επέλεξαν να διατηρήσουν τις υφιστάμενες συνθήκες δοκιμών Euro 6 και τα όρια εκπομπών, παρέχοντας μια σανίδα σωτηρίας για τα μικρότερα αυτοκίνητα εσωτερικής καύσης.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η καθυστέρηση στην παραγωγή συνδέεται με τις ευρύτερες προσπάθειες της Volkswagen για τον εξορθολογισμό του δικτύου παραγωγής της στην Ευρώπη και τη μείωση του κόστους. Αυτές οι προσπάθειες πραγματοποιούνται υπό την ηγεσία του επικεφαλής της μάρκας VW, Thomas Schaefer.

Οι εν λόγω προσπάθειες αναφέρονται σε μια σημαντική αναδιοργάνωση του παραγωγικού δικτύου της εταιρείας, καθώς και σε μια σειρά από μέτρα για την επίτευξη οικονομικής αποτελεσματικότητας. Η καθυστέρηση στην παραγωγή του ηλεκτρικού ID.2all εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο, δείχνοντας πώς οι αλλαγές στην αυτοκινητοβιομηχανία επηρεάζουν τις στρατηγικές ανάπτυξης και παραγωγής των κατασκευαστών.

Ο Thomas Schaefer έχει επισημάνει ότι η νέα προσέγγιση στον σχεδιασμό της παραγωγής περιλαμβάνει τον προγραμματισμό για το 80% του μέγιστου προβλεπόμενου όγκου πωλήσεων ενός νέου μοντέλου. Αυτή η αλλαγή έχει ως στόχο την αποφυγή υπερβολικών παραγωγικών ικανοτήτων και την εξοικονόμηση πόρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το teaser της VW για το νέο Golf (+video)
H Volkswagen επαναφέρει τους φυσικούς διακόπτες
VW: Πρώτη γεύση από το ηλεκτρικό SUV των 25.000 ευρώ

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Οι υπόλοιπες ειδήσεις στο Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.

Καλό ομως είναι να συμβουλεύεστε πηγές με διαφορετικές οπτικές γωνίες για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων.πηγή άρθρου

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

You May Also Like

Τεχνολογία

Η OpenAI μόλις προέβη σε μια ανακοίνωση που περίμεναν καιρό οι χρήστες. Η επόμενη μεγάλη αναβάθμιση του ChatGPT βρίσκεται προ των πυλών. Όχι, το...

Κόσμος

Η υποψήφια του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 24 Απριλίου, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, θεωρεί πως το θέμα με τη Συμφωνία των...

Lifestyle

Η Μπέσσυ Αργυράκη ζήτησε δημόσια συγγνώμη από την κόρη της, Εβελίνα Νικόλιζα. Η τραγουδίστρια μίλησε στην εκπομπή «Happy Day» και αρχικά, αναφέρθηκε στο τηλεοπτικό...

Ροή ειδήσεων

Οι πρώτες γεωτρήσεις υδρογονανθράκων στην Ελλάδα θα ξεκινήσουν μέσα στο 2026 τόνισε η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου στο Φόρουμ των Δελφών. Η...